expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Cărți


I. Metodica predării limbii engleze

Harmer, J. - The Practice of English Language Teaching
Scrivener, J. - Learning Teaching
Nunan, D. - Designing Tasks for the Communicative Classroom
Nunan, D - Learning Teaching Methodology
Jones, L -The Student-Centered Classroom
Scrivener, J. - Teaching English Grammar
Heaton, J.B. - Writing English Language Tests
Ur, Penny - A Coursebook in Language Teaching
Collie, J. & Slater, S. - Literature in the Language Classroom
Richards, J. & Rodgers, Th. - Approaches and Methods in Language Teaching
Wallace, C. - Critical Reading in Language Education
Hedge, T. - Writing

II. Structura limbii

Roach, P. - English Phonetics and Phonology
Badescu, A. - Gramatica limbii engleze
Quirk, R. - A Comprehensive Grammar of the English Language 
Vince, M. - Advanced Language Practice


III. Literatură

Sanders, A. - The Short Oxord History of English Literature
Halleck, R. - A History of American Literature

IV. Psihopedagogie

Suport de curs definitivat - CCD
Legea Educatiei Nationale
Cucoş, M. - Psihopedagogie pentru examenele de definitivare şi grade didactice
Stoica, M. - Pedagogie şi Psihologie pentru examenele de definitivare şi grade didactice

! Nu pot trimite Alice Bădescu, ”Gramatica limbii engleze”. Este pe scribd.

271 de comentarii :

 1. Dacă unul dintre linkuri nu funcționează, vă rog, lăsați un mesaj și vă voi trimite materialele prin e-mail.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna. Am nevoie de Collie, J. & Slater, S. - Literature in the Language Classroom. Multumesc anticipat de ajutor, emailul meu este justmeeinhere@yahoo.com

   Ștergere
  2. Buna ! Am nevoie de Alice Bădescu- „Gramatica limbii engleze” și de Collie, J. & Slater, S. - „Literature in the Language Classroom„. Adresa mea de e-mail este nuta_corina14@yahoo.com. Mulțumesc !

   Ștergere
  3. Buna ! Am nevoie de toate cartile, este prima data cand dau examenul de titularizare .Adresa mea de e-mail este alina16mary@yahoo.com. Mulțumesc !

   Ștergere
  4. As avea nevoie de Gramatica limbii engleze de Alice Badescu. Daca se poate, e-mail-ul este: vtr68@yahoo.com. Multumesc.

   Ștergere
  5. Am reusit sa descarc Gramatica limbii engleze de Alice Badescu de pe scribd.Multumesc.

   Ștergere
  6. Buna! As vrea sa dau examenul de titularizare anul viitor (2015). Imi puteti spune daca literatura mai este in schema? Si pe ce se pune accent?

   Ștergere
  7. Bună!
   Nu cred că va mai fi literatura în schemă. Anul ăsta nu a fost. Și nici anul trecut sau acum 2 ani. Însă vom afla sigur după ce se va publica Metodologia 2015, probabil la începutul anului viitor. Acum se pune foarte tare accentul pe metodica predării limbii engleze. Poți începe lectura cu Harmer și Scrivener. :)
   O zi frumoasă!

   Ștergere
  8. BUNA ZIUA,
   AS DORI SI EU MATERIALELE PENTRU TITULARIZARE INSA, NU REUSESC SA LE DESCARC. ESTE POSIBIL SA MI LE TRIMITETI PE ADRESA URMATOARE DE E- MAIL anaradovici@yahoo.com ?
   VA MULTUMESC!

   Ștergere
  9. Buna ! Am nevoie de Alice Bădescu- „Gramatica limbii engleze”
   Adresa de email: ivanischi_c@yahoo.com
   Multumesc!

   Ștergere
  10. Buna!De 4 ani incerc sa-mi obtin titularizarea si nu reusesc si culmea este ca am studiat intens Harmer si Scrivener.Ce altceva m-ar mai putea ajuta?Cred ca in curand voi renunta si voi spune La revedere invatamant!Este prea umilitor ce se intampla!!!!!

   Ștergere
  11. Buna ziua. Daa puteti sa-mi trimiteti si mie va rog gramatica de A. Badescu. Grigore_cojocaru@yahoo.ro. va multumesc mult

   Ștergere
  12. Buna seara. Multumesc mult pentru materialele oferite pentru descarcat. O treaba foarte folositoare pentru noi cei ce avem nevoie de ele. V-as ruga, daca se poate sa imi trimiteti si mie „Gramatica limbii engleze” de Alice Bădescu. Si mai am o intrebare importanta: unde pot gasi raspunsurile exacte la subiectele de la titularizari, anul 2015 si eventual si pentru ceilalti ani, pentru ca sa ma verific. Baremurile nu contin decat o mica parte a raspunsurilor.
   Inca o data multumiri!
   Email: booksmaker@mail.com

   Ștergere
 2. Voi adăuga în curând și Constantin Cucoș - ”Pedagogie”.

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut! In programa sunt peste 40 de carti la bibliografie, asta fara literature. Imi scrieti va rog o lista cu cele mai relevante, esentiale mai ales pe metodica? Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! Nu mi-ați spus ce examen dați, titularizare sau definitivat. Probabil definitivatul, dacă vă interesează și literatura.
   Pe metodică, cel mai important titlu este ”The Practice of English Language Teaching”, a lui Harmer. Cel puțin, asta spune toată lumea. Pe asta am citit-o și eu când am dat examenul și chiar m-a ajutat. Foarte utilă este și Scrivener - ”Learning Teaching”. De 2 ani, subiectele de la titularizare sunt numai din cartea asta.
   Aștept să îmi spuneți ce examen dați și mai detaliez ulterior.
   Spor la citit!

   Ștergere
  2. Buna seara! La examenul de titularizare ma refer. Anul acesta va fi doar metodica sau si gramatica? Cam nu se stie niciodata cred din moment ce ramane valabila programa din 2010 cu tot tacamul.Planuiesc sa cumpar niste carti ca Harmer si Scrivener. Va multumesc f mult ptr informatii si detalii. Pe oricine intreb primesc acelasi raspuns: Nu se stie....:)

   Ștergere
  3. Cu plăcere! Da, programa rămâne aceeaşi de o veşnicie. Se cam ştie din ce se dă examen, numai că trebuie să te plimbi prin metodologie de milioane de ori până găseşti, într-un final fericit, ce te interesează. :)
   Uite, în Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul şcolar 2013-2014 apare, la un moment dat:
   (3) Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/ rezervate constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi probă scrisă din didactica specialităţii, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, conform art. 254 alin. (8) din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare."
   Prin urmare, proba scrisă rămâne şi anul ăsta din didactica specialităţii. Literatura din programă şi restul sunt considerate, probabil, doar o bază teoetică ce te-ar putea ajuta în rezolvarea subiectelor de didactică...

   Ștergere
  4. Cât despre cărţi, am făcut o listă în dreapta cu ce titluri pot fi cumpărate din librării. Sper să vă fie de folos! :)

   Ștergere
 4. Multumesc mult, o zi frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ,util ,foarte util tot ceea ce postezi tu pe aici ,se multumeste!!spune mi te rog ,la psihopedagogie ,eu cel putin pot deschide suportul de curs dar nu pot da download,mi le pui pe mail te rog ?lav1n1a_20@yahoo.com,Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc. :) Sigur, ți le pun acum pe mail. Este suportul de curs de la sesiunile organizate de Casa Corpului Didactic pentru cei care susțin examenul de definitivat, ce ne-au trimis profesorii de acolo. Nu știu cât este de util, dar... hotărăști tu când te uiți pe el :)
   Toate temele de la pedagogie pentru definitivat sunt destul de bine prezentate pe teacher's corner. Știi blogul? Pe mine m-a salvat la psihopedagogie.

   Ștergere
 6. Buna! Cum as putea descarca, cartile postate?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună! Am dat acum "allow download" la toate documentele. Apeși pe Fișier, iar apoi Descărcați. Ar trebui să meargă. Îmi spui dacă ai reușit.

   Ștergere
 7. Buna Ruxi,
  Greatica job! In legatura cu cartea de gramatica a lui Alice Badescu, mi s-a spus ca e cam depasita, sa ma orientez spre Michael Vince. Ai posibilitatea sa postezi vreuna din cartile lui de gramatica? Mersi si spor la treaba.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna, Gabi!
   S-ar putea să fie cam învechită, da. Eu am pus-o pentru că este în bibliografiile pentru examene :) Michael Vince n-am văzut pe-acolo, dar am una de-a lui, Advanced Language Practice, o adaug acum pe site. :)

   Ștergere
 8. Buna,
  in primul rand multumes mult pt ajutorul acordat prin intermediul acestui blog... de asemenea, am incercat sa downloadez cartea lui
  Sanders, A. - The Short Oxord History of English Literature,
  insa nu apare nicaieri obtiunea. As putea cumva intra in posesia ei ? eventual sa mi.o trimiti pe mail cand reusesti?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună!
   Cu plăcere, mă bucur că este util! :)
   Da, se pare că peste cartea aia am sărit eu când am permis download-ul la fișierele de aici. Acum ar trebui să meargă; atunci când apeși pe fișier, apare jos Descărcați. Să-mi spui dacă a funcționat. Dacă nu, lasă-mi adresa ta mail.
   O zi frumoasă!

   Ștergere
 9. Buna ziua,
  Puteti sa-mi trimiteti si mie Collie, J. & Slater, S. - Literature in the Language Classroom, va rog! Adresa este ally_leu@yahoo.com. Nu reusesc nicicum sa o descarc. Va multumesc. O zi buna!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara!
   Îmi pare rău, dar nu vă pot trimite Slater pentru că nu o am în calculator... Este de pe scribd. Cărțile care au la începutul adresei ”docs.google” sunt încărcate de mine și pe acelea vi le pot trimite sau le puteți descărca direct. Din nefericire, însă, nu dețin scribd.com. :) Cred că doar Slater și Bădescu sunt de acolo.

   Ștergere
 10. Buna seara! As dori sa sustin examenul de titularizare anul acesta insa am cateva nelamuriri. Prima ar fi ca eu nu am buletinul cu adresa de Bucuresti, as putea totusi sa sustin examenul la Bucuresti in aceasta situatie? cea de-a doua nelamurire este legata de proba oral, cea de sustinere a orei: cum se procedeaza, dupa depunerea dosarului suntem repartizati la o anumita scoala unde vom sustine acea proba, ni se va comunica lectia pe care trebuie sa o pregatim?
  Va multumesc frumos.
  O seara frumoasa

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   Da, după ce depuneți dosarul, se va afișa, pe 26 mai, lista candidaților înscriși și graficul inspecțiilor. Acolo veți vedea pe ce dată sunteți programată și la ce școală, urmând ca dumneavoastră să discutați cu profesorul de la clasa unde veți preda și să vă spună ce lecție trebuie să pregătiți. În cazul în care susțineți și examenul de definitivat anul acesta, puteți să vă echivalați nota inspecțiilor de la definitivat cu cea de la titularizare, fără să mai fie nevoie să vă prezentați la inspecția pentru titularizare.
   Cât despre problema cu buletinul, nu știu sigur care este răspunsul, mă voi interesa și revin cu un mesaj. Dar știu profesori care au buletin de București și au mers să dea examen în alte județe, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie posibil și invers. Cel mai repede aflați dacă sunați la secretariatul Inspectoratului 6, cel care se ocupă de limbile străine. Numărul de acolo este 0214302777.
   O zi frumoasă!

   Ștergere
  2. Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Felicitari si pentru acest blog, este foarte folositor :)

   Ștergere
  3. Cu plăcere!
   Mulțumesc și eu, laudele sunt întotdeauna binevenite. :)

   Ștergere
 11. Ma alatur si eu cu laudele si multumirile de rigoare, Ruxandra! E extraordinar ce faci pentru noi!

  Anul asta imi incerc si eu pentru prima oara nocorul cu titularizarea.

  Din tot ce am citit pana acum aici (si m-a ajutat enorm!) sa-nteleg eu ca tot Scrivener e baza, da?

  Oricum, am dat slava Cerului pentru absolut toate cartile pe care le-ai postat, s-a facut lumina si in mintea mea, where there had been absolute chaos titularizare-wise before! :-D

  Thank you so, so much!

  Best, Ioana!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multă, multă plăcere! :) Cum am mai spus, laudele sunt mereu primite cu brațele deschise! :) Eu însămi aș fi avut nevoie de blogul ăsta, atunci când am dat titularizarea și definitivatul. Pentru fiecare informație a trebuit să scormonesc prin toate site-urile posibile. De aceea am decis să îl pun cap la cap, măcar pentru cei ce vor urma. :)
   Da, Scrivener a fost, până acum, de bază la titularizare, urmat, bineînțeles, de Harmer. Foarte multe dintre subiectele examenului din ultimii ani (în special de la primele două părți) au fost task-uri propuse de Scrivener în „Learning Teaching”. Și cum Scrivener are vreo 200 de task-uri, sperăm să nu schimbe pattern-ul anul ăsta. Mai au de unde alege pentru mulți ani de-acum înainte. O să postez în curând numerele și paginile task-urilor care corespund cu subiectele de la examen.

   O seară frumoasă! :)

   Ștergere
 12. buna. as dorii si eu cartea Vince, M. - Advanced Language Practice, nu pot sa o downloadez, de fiecare data cand o dau jos imi apare doar o pagina cu tot felul de litere si cifre, nicidecum cartea. te rog frumos , daca o ai:). marya_doryana@yahoo.com , este adresa mea de mail.

  RăspundețiȘtergere
 13. Bună! Sigur, ți-am trimis-o acum pe mail.

  RăspundețiȘtergere
 14. Buna Ruxandra, iti multumesc mult pentru tot ce ai postat, informatiile si cartile sunt foarte utile!

  RăspundețiȘtergere
 15. Un site extraordinar de util. Felicitări, Ruxandra. Nu îţi imaginezi cât bine poate face blogul tău. Eu vorbesc din experienţa mea din anii trecuţi când căutam toate aceste titluri pe sute de site-uri, pe unele se putea descărca, pe altele nu. Acest blog este însă, o îmbinare a utilului cu plăcutul şi cu tot ce ai nevoie la îndemână. Să ai spor în continuare şi să te ocupi de el la fel ca până acum.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult! :)
   Mă bucur când aud că este considerat util. Am decis să îl creez pornind de la aceeași experiență ca a ta. Căutam și căutam și iar căutam prin zeci de site-uri materialele de care aveam nevoie și cu greu reușeam să le pun cap la cap.
   Mulțumesc încă o dată și succes la examene! :)

   Ștergere
 16. Buna ziua,
  As vrea sa va multumesc pentru tot ceea ce faceti! As vrea sa va rog sa imi trimiteti si mie pe mail urmatoarele carti, pentru ca nu le-am putut downloada: Scrivener-Learning Teaching si Heaton-Writing English Language Tests. Va multumesc mul!
  adresa de mail este: stama_ionela@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 17. Imi puteti trimite si mie Classroom Testing-Heaton, va rog? Adresa de mail este roxy_manu@yahoo.com.Va multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 18. Am primit-o. Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 19. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru cat m-ai ajutat cu aceste carti! Multumesc din suflet!

  RăspundețiȘtergere
 20. Buna ziua! Va rog din suflet imi trimiteti si mie Badulescu-gramatica limbii engleze? Din intamplare, aveti si quirk a grammar of contemporary english? Multumesc mult! O zi frumoasa!
  Adresa: roxi_lupu@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 21. Buna seara! Va raman datoare pe viata daca mi le trimiteti si mie -suciukati@yahoo.com-Atata BUNATE demult nu am mai intilnit!!!Va doresc sanatate in continuare.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :))) Bună ziua! Sigur, vi le trimit, însă nu am acces la laptopul meu astăzi. Vi le trimit mâine, e ok?
   O zi frumoasă!

   Ștergere
 22. Am trimis cărțile, sper că nu mi-a scăpat vreun comentariu. Dacă nu ați primit, vă rog să îmi mai scrieți o dată.

  O seară frumoasă!

  RăspundețiȘtergere
 23. Buna, daca-ai putea sa-mi trimiti si mie te rog, pe mail Classroom Testing-Heaton! Adresa de mail : patricia_stanescu@yahoo.co.uk. Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 24. Buna Ruxandra!

  In primul rand felicitari pentru acest blog. Eu vreau sa ma reintorc in invatamant dupa vreo 5 ani de absenta si cum sunt pe ultima suta cu invatatul/ de cateva zile am inceput sa citesc , ma bucur enorm ca am dat peste aceasta "mina de aur" azi la job.
  Eu pana acum am citit Metodica predarii limbii engleze a Adrianei Vizental. Sa o ärunc" sau poate fi si ea utila?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună!
   Mulțumesc mult pentru cuvintele bune! :) Nu o arunca pe aceea, orice carte este utilă, însă o poți lăsa puțin deoparte. :) În primul rând pentru că nu este în bibliografia pentru examen. Eu recomand călduros Harmer și Scrivener, sunt primele link-uri de pe pagină. În ultimii doi ani, la titularizare, multe dintre subiecte au fost din Scrivener. Cred că te-ar ajuta postarea asta, să-ți faci o idee despre rezolvările unor subiecte (sunt corespondențele pe care le-am găsit între subiecte și cartea lui Scrivener):
   http://definitivatengleza.blogspot.ro/2014/04/rezolvare-subiecte-titularizare-2012.html
   Spor!

   Ștergere
 25. Ai idee cumva subiecte rezolvate din anii 2012, 2013 gasesc pe undeva? Sa vad si eu cam ce se doreste..... Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am găsit nicăieri subiecte rezolvate din anii trecuți. Voi încerca să propun eu o rezolvare cât de curând, după ce termin și eu cu niște examene. :) Ce v-ar interesa în primul rând? Rezolvarea pentru definitivat sau titularizare?

   Ștergere
 26. Buna Ruxandra,

  Anul acesta la examenul de titularizare, lb. engleza, o sa fie doar metodica sau si literatura si gramatica?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună!
   Conform Metodologiei 2014/2015, anul acesta va fi tot metodică.

   Ștergere
 27. Bună ziua!

  Aș avea nevoie de Classroom Testing de Heaton și de Gramatica limbii engleze de Badescu. Adresa mea este kozmaemoke@gmail.com. Mulțumesc. Care cărți ebook să le scot pe imprimantă. Pe Harmer și pe Scrivener sau aveți alte sugestii? Baftă tuturor!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara! V-am trimis un Heaton. :) Bădescu este pe scribd, so... nu o pot trimite. Da, eu pe acestea le recomand în primul rând, Harmer și Scrivener. Mie, cel puțin, mi-au fost de cel mai mare ajutor.

   Ștergere
 28. Buna! Nu pot descarca Badescu- Gramatica limbii engleze. Mi-o poti trimite pe mail? Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 29. Buna seara. As dori sa va multumesc pentru cartile oferite! Sunt de foarte mare ajutor. As vrea sa stiu daca in acest an la titularizare se cere doar metodica predarii limbii engleze? Va multumesc :)

  RăspundețiȘtergere
 30. Va rog sa imi trimiteti si mie cartea Collie, J. & Slater, S. - Literature in the Language Classroom pe adresa anirisin@yahoo.com. Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 31. Puteti sa-mi trimiteti si mie Virginia Evans, va rog?Adresa de mail este roxy_manu@yahoo.com . Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 32. Am o nelamurire daca ma poti ajuta. Si subiectele de la partea a doua cu privire la evaluare sunt tot din Scrivener?? Am parcurs mai bine de trei sfeturi din carte si nu le-am regasit. Am inceput sa citesc Heaton in speranta ca voi regasi anumite informatii care sa ajute la rezolvarea subiectelor de la partea a doua.

  RăspundețiȘtergere
 33. Buna ziua,
  As vrea si eu cartea: Badescu A., Gramatica lb engleze, daca se poate. Multumesc mult, imi sunteti de mare ajutor! Adresa: david_sebastian_1@yahoo.es

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! Scuze, dar, cum am mai spus, nu pot trimite cărțile care sunt pe scribd.com. Le am în calculator doar pe cele la care apare sus docs.google.com. Le-am încărcat acolo. Din păcate, Bădescu cred că este singura de pe scribd. :) Dacă vă pot ajuta cu o altă carte...

   Ștergere
  2. Ok....scuze nu am vazut....As vrea o carte de gramatica si mi s-a recomandat asta..... Aveti cumva Longman English Grammar, Harlow: Longman sau Greenbaum, S. and Quirk, R. 1990, A Student’s Grammar of the English Grammar, Harlow: Longman.
   Multumesc tare mult:) Mult succes in tot ceea ce faceti :-)

   Ștergere
 34. Multumiri! multumiri! Multumiri!
  A trecut ceva timp de cand nu ai mai primit laude. Minunata munca!
  Eu vreau sa incerc anul viitor. Sunt si harnica dar am si un bebe mic si nu vreau sa las treaba pe ultima suta de m pt ca nu stiu cum o sa stau cu timpul :) asa ca te rog mult imi trimiti si mie pe mail cartile si ce mai consideri util de stiut? (Din fericire aici am intrat prima data pt a ma lumina in ala invatamantului )
  Madalina_cerasela2005@yahoo.com

  Kind regards ;)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, mulțumesc! A trecut ceva timp, da. :)
   Să-ți trăiască bebele! Felicitări! :)
   Îți trimit acum pe mail cărțile mai importante.

   Ștergere
 35. Multumesc Ruxandra! Am dat intamplator peste blogul tau, am rasfoit cartile recomandate si minune: pe 15 sept suna clopotelul si pentru mine la liceul unde voi preda.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Felicitări! :) Nu ai pentru ce să îmi mulțumești, efortul este al tău! Mă bucur că ai reușit să obții ce îți dorești! Un an cu împliniri și mulți copii simpatici! :)

   Ștergere
 36. Buna ziua,

  As dori Scrivener, J. - Learning Teaching. e-mail: mikyo82@yahoo.com . Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 37. Buna ! Am nevoie de toate cartile, este prima data cand dau examenul de titularizare .
  Adresa mea de email este roscoiufeticgabriela@yahoo.com .Multumesc anticipat!!!Felicitari pentru ceea ce faceti !!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   Mulțumesc și eu! :) Am trimis două mailuri cu toate cărțile pentru titularizare. Sper că nu am omis niciuna, îmi spuneți dumneavoastră dacă mai aveți nevoie de ceva.
   O zi bună!

   Ștergere
 38. buna ,
  as vrea in 2015 sa dau si eu ex de titularizare...insa nu stiu cu ce sa incep:) ati putea va rog sa imi spuneti ce carti sa studiez, pentru a fi pregatita la examen? poate ma ajutati cu niste sfaturi. multumesc din suflet ,laura

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună!
   În ultimii ani, la titularizare, nu au mai apărut subiecte de literatură. Acum subiectele sunt doar din metodică, prin urmare, dacă vrei să te apuci de învățat, te-aș sfătui să începi cu Harmer - ”The Pratice of English Language Teaching” și Scrivener - ”Learning Teaching”. Ele sunt baza examenului de titularizare. :) Poți să le descarci de aici. Dacă nu merg linkurile, lasă-mi adresa ta de mail și ți le trimit.
   Pe la începutul anului viitor va fi publicată și metodologia pentru titularizare 2015 și atunci vom ști sigur dacă structura subiectelor rămâne aceeași.
   N-ai pentru ce!

   Ștergere
 39. ...engleza :) ..cred ca anterior nu am sepcificat ,

  laura

  RăspundețiȘtergere
 40. MULTUMESC DE RASPUS.:) au mers linkurile ...am deja printate cartile...ramane sa vad daca am pentru ce lupta :) important e sa fie si posturi.
  o alta rugaminte..dat fiind faptul ca sunt noua:) imi puteti spune unde as putea gasi rezolvarea subiectelor din 2013 si 2014 ? Pentru gramatica ce carte ar fi mai ok-as vrea sa parcurg si gramatica in amanunt .Laura

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună dimineața!
   Nu aveți pentru ce! Posturi vor fi suficiente, depinde acum și de media de la examen...
   Nu știu dacă veți găsi o rezolvare temeinică a subiectelor, așa, de la cap la coadă, cum ar scrie cineva la examen. Însă vă las mai jos linkurile de la niște postări de-ale mele mai vechi. În prima, am scris corespondențele dintre subiectele de la titularizările 2012 și 2013 și cartea lui Scrivener (pentru că multe subiecte au fost chiar din acea carte, cuvânt cu cuvânt și așa puteți citi direct rezolvarea lui Scrivener). Cea de-a doua postare oferă niște direcții minimale de parcurgere a subiectelor.
   Cât despre gramatică, puteți găsi aici, mai sus, linkul către Gramatica lui Alice Bădescu. Eu personal am cumpărat acum ceva vreme cartea lui Martin Parrott - „Grammar for English Language Teachers” și sunt mulțumită de ea.
   http://definitivatengleza.blogspot.ro/2014/04/rezolvare-subiecte-titularizare-2012.html
   http://definitivatengleza.blogspot.ro/2014/07/guideline-rezolvare-subiecte.html

   O zi bună!

   Ștergere
 41. Buna Ruxandra. Te rog din suflet, trimite-mi si mie cartile pe care le ai pentru titularizare pe adresa de mail elenaserbanoffice@yahoo.com. Multumesc tare mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sigur, ți-am trimis ce aveam. Să-mi spui dacă ai primit mailul.
   O zi bună! :)

   Ștergere
 42. Multumesc frumos Ruxandra. Am primit mailul tau. Esti de mare ajutor!

  RăspundețiȘtergere
 43. Buna ziua!
  Nu reusesc sa'i descarc pe cei "doi" :-): Harmer "The Practice of English Laguage Teaching";Scrivener "Learning Teaching".
  Din discutiile anterioare am inteles ca sunt cele mai importante pentru a lua titularizarea si cu o nota buna!
  Adresa de mail:shokitzik@yahoo.com.
  Va multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 44. Am vazut ca se lucreaza la metodologia pe anul 2015. Ruxandra Neacsu tu ce stii se va schimba si programa?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Din păcate, nu ştiu în ce vor consta modificările... Oricum, nu cred că vor fi majore. În ultimii ani, programa şi structura examenelor de definitivat şi titularizare au rămas aceleaşi.

   Ștergere
 45. Buna ziua, d-na Ruxandra, v-as ruga mult sa-mi trimiteti Gramatica limbii engleze de Alice Badescu pe adresa vale.antal@yahoo.com. Multumiri din suflet.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua!
   Imi cer scuze, insa, dupa cum am mai spus si inainte, nu pot trimite Alice Badescu pentru ca este pe scribd.com, nu o am in calculator. :( Pot trimite doar cartile a caror adresa incepe cu drive.google... (cu alte cuvinte, cam toate in afara de Badescu).
   Daca va pot ajuta cu o alta carte, sa imi spuneti.
   O zi buna!

   Ștergere
 46. Buna ziua doamna Ruxandra, sunt proaspat absolventa si as avea nevoie de toate cartile disponibile pentru titularizare. Ma puteti ajuta? Multumesc anticipat. Va las adresa de mail : izabellstrimb@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 47. Buna ziua,
  In primul rand, multumim pentru ajutorul imens de care avem parte din partea dvs.
  Va rog din suflet daca imi puteri trimite cartea Heaton, J.B. - Writing English Language Tests, intrucat nu merge desarcata de pe site. Multumesc anticipat! adresa mea este: irina_bobocel@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 48. Buna seara,
  Anul viitor doresc sa ma inscriu pentru prima data la examenul de titularizare la engleza. Blogul dvs mi-a fost foarte util,avand acces la atatea informatii, este un mare ajutor.
  As vrea sa va rog sa imi trimiteti pe mail daca se poate toate cartile pentru titularizare. Adresa mea este vasies.bianca@gmail.com. va multumesc anticipat si sarbatori fericite!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua!
   Ma bucur tare mult ca va este util. :) V-am atasat cartile pentru titularizare.
   O zi frumoasa!

   Ștergere
 49. Buna ziua,
  In primul rand vreau sa va multumesc pentru toate materialele pe care ni le puneti la dispozitie.
  Am o problema - nu reusesc sa deschid cartiele in intregime.
  As vrea sa va rog sa imi trimiteti pe mail, daca se poate, toate cartile pentru titularizare si definitivat. Adresa mea este mihaelaignuta@yahoo.com.
  Va multumesc foarte foarte mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua!
   Cu multa placere! V-am trimis toate cartile pe care le am pentru titularizare si definitivat.
   Spor la invatat! :)

   Ștergere
 50. vreau si eu niste carti utile ptr titularizare si def la gramatica engleza rodikdobre@yahoo.com toate materialele please

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. V-am trimis cartile pe care le am pe gramatica. Din pacate, nu sunt foarte multe. Pe cele mai multe le am pe metodica. Sper sa va fie de folos.

   Ștergere
 51. Buna! As avea si eu nevoie de toate materialele pe care le aveti, pentru titularizare. Adresa mea este imnobogus@yahoo.com. Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 52. Buna! Se poate sa imi trimiteti si mie aceste carti la adresa de email me_peacefuldays_a@yahoo.com ? Am mare nevoie de ele pentru examenul de titularizare din acest an. Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună!
   Am trimis pe mail cărțile pe care le am. Cu multă plăcere! Spor la citit!

   Ștergere
 53. Pentru Pedagogie - definitivat 2015 puteți achiziționa o singură carte în care găsiți totul. Pentru detalii accesați www.examentitularizare.ro

  RăspundețiȘtergere
 54. Buna ziua! Va rog frumos, imi puteti trimite si mie toate cartile/materialele pe care le aveti pentru titularizare? Am mare nevoie de ele! Va multumesc! e-mail : anca_adrian@yahoo.fr

  RăspundețiȘtergere
 55. Buna seara! Imi puteti trimite, va rog, materialele pe mail cand aveti timp? Anul acesta dau definitivatul pe engleza si panica incepe sa se instaleze! :) adresa de mail e dana_binselan@yahoo.com. Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   V-am trimis cărțile. Nu intrați în panică deocamdată, mai este ceva timp. :)
   Spor și succes!

   Ștergere
 56. Buna ziua.Imi puteti trimite si mie , va rog materialele necesare pentru examenul de titularizare? Anul trecut am dat numai din didactica si observ ca anul acesta au revenit la gramatica si literatura. Eu numai cartile lui Scrivener si Harmer.Multumesc frumos.Adresa mea este ursache.mihaelaa@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 57. Imi cer scuze , vroiam sa spun ca am doar aceste doua carti..multumesc..

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! V-am trimis toate cărțile pe care le am. Probabil s-au strecurat și Harmer și Scrivener pe-acolo, dar săriți dumneavoastră peste ele.
   O zi bună! Succes! :)

   Ștergere
 58. Buna ziua|! Unde scrie ca anul acesta au revenit la gramatica si literatura? Era vorba ca in 2014/2015 sa se merga doar pe metodica?

  RăspundețiȘtergere
 59. Buna ziua|! Unde scrie ca anul acesta au revenit la gramatica si literatura? Era vorba ca in 2014/2015 sa se merga doar pe metodica?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   M-am străduit să parcurg cele 100 și ceva de pagini din ambele metodologii (cea din 2014 și cea din 2015). Din câte am observat eu, nu apare nicăieri explicit faptul că „revin gramatica și literatura”. Există însă o deosebire între cele două metodologii din care se poate subînțelege acest lucru.
   În Metodologia 2014, la Capitolul IX, „Organizarea și desfășurarea concursului național pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învățământul preuniversitar”, Sectiunea 1, articolul (3), apar următoarele: „Concursul național de ocupare a ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi probă scrisă din didactica specialităţii, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, conform art. 254 alin. (8) din Legea nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare.”
   Spre deosebire de Metodologia 2014, in Metodologia 2015, la același capitol, este menționat: „Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate constă în probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi probă
   scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, conform art. 254 alin. (8) lit. a) din Legea nr.1/2011 cu modificările şi completările ulterioare.”
   Așadar, partea cu „probă scrisă din DIDACTICA SPECIALITĂȚII” a fost eliminată anul acesta.

   Ștergere
 60. Buna ziua! Imi poti explica te rog frumos ce inseamna mai exact: probă scrisă din DIDACTICA SPECIALITĂȚII” a fost eliminată anul acesta. Ce consta acest lucru? Eu sunt noua in acest domeniu. O sa sustin si eu anul acesta examenul de titularizare. Multumesc pentru toate informatiile super utile de pe acest blog si pentru link-urile cartilor. Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara! Cu multă plăcere! :)
   Păi, problema ar fi că anul trecut era specificat foarte clar în metodologie din ce se va da examenul scris, mai exact din „didactica specialității”, adică știam că trebuie să ne axăm pe cărțile de metodică. Anul acesta nu mai este menționată partea aceea, ceea ce ar putea însemna că structura subiectelor va fi schimbată anul acesta și nu se va mai da doar din metodică, ci și din literatură și gramatică. O să public și aici o postare pentru toată lumea, poate mai reușește altcineva să ne lumineze. Între timp, mă voi interesa și la inspectorat. Vom vedea și când vor publica modelele de subiecte mai târziu.

   Ștergere
 61. Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Sper sa aflam in timp util din ce va consta proba scrisa. O seara placuta :)

  RăspundețiȘtergere
 62. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 63. Buna ziua....am si eu nevoie de ajutor....nu am gasit nici in Harmer , nici in Scrivener urmatoarele subiecte din programa:
  1. Teorii ale invatarii
  2.invatarea centrata pe elev-instruire diferentiata
  3. Invatare activa
  4. Tipuri de activitati

  Nu am inteles la ce se refera, poate ma puteti ajuta, astfel sa stiu exact ce am de invatat la fiecare punct din programa. Mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
 64. Buna,
  Nu gasesc deloc Jeremy Harmer - Essential Teacher Knowledge; o aveti cumva?
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara!
   Din păcate nu o am în calculator, însă am găsit-o pe una dintre librăriile online, Okian. Găsiți linkul pe această pagină, sus, în dreapta, unde sunt titlurile scrise cu roșu.
   O seară frumoasă!

   Ștergere
 65. Imi trimiteti si mie cartea lui Scrivener pe mail:buibasadelina@yahoo.com.Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   V-am trimis pe mail cele două cărți de Scrivener pe care le am.
   O zi frumoasă!

   Ștergere
 66. Buna ziua. As avea si eu mare nevoie de cartile ptr titulatizare engleza. MAIL-UL meu : ana-maria.neacsu@clicknet.ro Multumesc din suflet

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! V-am trimis acum cărțile. Cu multă plăcere! :)

   Ștergere
 67. Buna seara! Acest site imi este de un ajutor imens, va multumesc din suflet pentru timpul, rabdarea si promptitudinea cu care raspundeti. Daca este posibil, as avea marea rugaminte de a-mi trimite pe adresa de mail raluk_morariu@yahoo.com materialele pe care le aveti pentru titularizare. Va multumesc inca o data pentru efortul depus in realizarea si mentinerea acestui site si pentru informatiile extrem de utile!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   V-am trimis acum cărțile pe mail. Vă mulțumesc și eu pentru cuvintele încurajatoare! :) O zi frumoasă și un an cu spor! :)

   Ștergere
 68. Buna ziua, se poate sa imi trimiteti pe adresa de email sabauanda@gmail.com cartea Gramatica limbii engleze- Alice Badescu....nu o pot descarca. Multumesc mult.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara!
   Îmi pare rău, dar nu vă pot trimite cartea lui Alice Bădescu. Așa cum am scris și mai sus, este pe scribd.com, nu o am eu în calculator. :( Este singura pe care nu o pot trimite. Îmi cer scuze! Dacă vă pot fi de folos cu alte materiale, vă rog să îmi scrieți.

   Ștergere
 69. buna ziua!
  Unde pot gasi rezolvarea subiectelor -titularizare lb. engleza 2014?
  Va multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara! Nu am găsit pe internet nicio rezolvare a subiectelor din 2014 și nici nu am făcut eu una deocamdată. Am postat mai demult însă niște directive succinte pentru rezolvarea subiectelor din 2013. Le găsiți aici:
   http://definitivatengleza.blogspot.ro/search?q=guideline Sau puteți scrie la „search”, sus, „Guideline”.

   Ștergere
 70. Felicitările mele, Ruxandra! Abia astăzi am dat de blogul acesta, mână cerească! Am terminat Română-Engleză și acum sunt studentă la un master pedagogic care îl termin în vară. Tot în vară dau și titularizarea și emoțiile mele nu sunt tocmai constructive la început de drum. Vroiam să încep de jos ca învățătoare, dar se pare că mă tot gândesc și mă răzgândesc. Să spunem că gândul final rămâne predarea Limbii Engleze la GIMNAZIU (mi-e frică la LICEU). Oare toți profesorii au fost zăpăciți așa la început de drum? Am descărcat toate cărțile de aici, e și amuzant, că pe Scrivener și Harmer mi-am dat eu licența în Metodică Engleză. Concret, ce ar trebui să citesc eu din toate acestea pentru titularizare? Mai ai și alte materiale care mi-ar putea fi de folos? Sau toate variantele de anul trecut cu rezolvările lor? Sau de unde pot lua, măcar variantele? Sunt aceleași în fiecare an? (nu cred!) Adresa mea de e-mail: gorea_oana18@yahoo.com. Mulțumesc, încă odată! you are a genius!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună! Mulțumesc mult pentru laude! Nu sunt chiar un geniu, sunt doar un profesor de engleză care a trecut prin același lucru la un moment dat. :)) Eu ți-aș recomanda să te înscrii la engleză, nu la învățători. Dacă ai o licență pe domeniul ăsta, nu trebuie să-ți fie frică și e păcat să nu o folosești. Îți trimit acum pe mail cărțile pe care le mai am în calculator, dar pe care nu le-am pus pe blog, pentru că nu apar în bibliografia din programă, însă sunt utile și ele. Modelul de subiect pentru titularizare pe care îl postează inspectoratul este de obicei subiectul care s-a dat cu un an înainte. Le găsești aici, la pagina „Subiecte și bareme”. Dacă nu reușești să le descarci, să îmi spui și ți le trimit eu și pe alea. Rezolvări complete nu există, din păcate. Anul trecut am postat eu niște sfaturi legate de rezolvarea subiectelor din 2013. Le găsești dacă scrii la search, sus, „guideline”. Îți las și linkul aici de la ele.
   http://definitivatengleza.blogspot.ro/search?q=guideline
   Cu multă plăcere! :)

   Ștergere
 71. BUNA! As dori dc .se poate toate materialele pt.titularizare-metodica predarii limbii engleze.Este posibil sa le trimiteti pe adresa de E-mail :miham3000@yahoo.com? Va multumesc pentru tot!

  RăspundețiȘtergere
 72. Buna dimineata. As vrea si eu va rog materialele necesare pentru titularizare engleza. Adresa de mail este andreutza_sandu@yahoo.com. Va multumesc mult. O zi buna va doresc!

  RăspundețiȘtergere
 73. Multumesc frumos pt carti.Ne faci viata mai usoara!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua. As dori si eu materialele necesare pt. examenul de titularizare in mod special pt. literatura si gramatica. Adresa mea este yoana_bogosel@yahoo.ca. Nu prea stiu din ce sa invat la literatura. Multumesc!

   Ștergere
 74. Unde putem gasi mai multe informatii despre teste si marking scheme?
  Ne poti ajuta cu rezolvarea subiectelor din 2014-Titularizare?

  RăspundețiȘtergere
 75. Se da literatura si gramatica ?

  RăspundețiȘtergere
 76. va rog sa imi trimiteti si mie va rog cartile pe adresa ciubuc.ioana@yahoo.com multumesc

  RăspundețiȘtergere
 77. Felecitari,este un site foarte util,va rog sa imi trimiteti si mie cartile pe adresa hajdubalogh@gmail.hu,mi-ar trebui si subiecte reyolvate pt.titularizare sa vad cum se parcurge un subiect,cam ce doreste?
  multumesc pentru tot

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Vă mulțumesc! :)
   Am încercat să vă trimit cărțile pe adresa aceea de mail, însă îmi spune că a apărut o eroare. O mai puteți scrie o dată, vă rog?

   Ștergere
 78. buna. imi poti trimite te rog Badescu- gramatica limbii engleze ? nu reusesc sa descarc. multumesc

  RăspundețiȘtergere
 79. Buna! Nu ai sau nu stii unde as putea gasi sa descarc cartea pedagogie, editia aIIa, polirom , 2006 de ctin cucos?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună!
   Din păcate, nu o am în calculator. În calculator am doar „Psihopedagogie pentru examenele de definitivare și grade didactice” de Cucoș. Pe aceea o am eu acasă, paperback. :) Dacă vrei să o cumperi, am găsit-o pe libris.ro. O să postez și un link acum, poate o mai vrea cineva. Eu țin minte că am luat-o de la Cărturești.

   Ștergere
  2. nu mai e nevoie! ms oricum...am executat o lucrare ampla de vreo 2 ore de xeroxare, apoi scanare in format pdf...daca o vrea cineva sa ma contacteze! :D bafta tuturor!

   Ștergere
 80. Buna ziua,

  Puteti sa imi spuneti si mie mai exact ce ar trebui sa invat pentru partea de literatura la examenul de titularizare?

  Multumim foarte mult pentru ajutorul pe care ni-l oferiti aici.

  Mihaela

  RăspundețiȘtergere
 81. se revine la vechea programa :gramatica ,literatura si metodica
  sunt afisate subiectele propuse pt.2015

  RăspundețiȘtergere
 82. Buna ziua,
  Pentru disciplina Economic administrativ posta nu ma puteti ajuta si pe mine cu ceva materiale ca sunt si eu la inceput de drum. Adresa mea de mail este lazeamariana24@yahoo.com
  Multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! Îmi pare rău, dar nu am deloc materiale pentru această disciplină... dacă erau de engleză, cu mare plăcere. Dacă dați definitivatul însă, vă pot da materialele pentru pedagogie. Subiectele de la pedagogie sunt aceleași pentru toată lumea.

   Ștergere
 83. Buna ziua!
  Imi trim pe mail cartile pe care le aveti pt. literatura si gramatica engleza -titularizare.
  Adresa de mail: buibasadelina@yahoo.com Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! V-am trimis toate cărțile pe care le am.

   Ștergere
  2. Buna ziua,

   Aveti si carti pentru titularizare la Economie?Exista o carte cu subiectele pentru examen?
   Adresa email : silaghi.carmen@yahoo.com
   Multumesc,

   Ștergere
 84. Buna ziua,
  Am nevoie de toate cartile in afara de Hamer: The practice of... si Scrivener : Learning teaching. Multumesc frumos.
  Adresa de mail: katona_andy@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 85. Buna seara,
  Am nevoie de toate cartile pentru titularizare,stiu ca sunt multe,am cam intrat in panica,sper sa reusesc sa invat macar ce e mai important.La literatura si gramatica pe ce sa ma axez mai mult?
  Multumesc,spor tuturor,Doamne ajuta!
  Adresa mea:glamorousjuly@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! V-am trimis acum toate cărțile pe care le am. E greu de spus ce ar avea importanță mai mare la literatură și gramatică. Dacă eu aș da titularizarea acum, cred că la literatură m-aș axa mai mult pe Modernism și Postmodernism, iar la gramatică nu aș acorda prea multă atenție părții aceleia de fonetică și fonologie, însă ar fi bine să fie parcurse toate măcar o dată, pentru a nu avea vreo surpriză la examen. :)
   Spor la învățat și sărbători frumoase!

   Ștergere
 86. Buna

  Anul acesta eu dau si definitivatul si titularizarea! Am cartile lui Harmer si Scrivener, Ma puteti ajuta pentru gramatica si literatura. Iar la definitivat ce carte de pedagogie ar trebuie sa invat ! adresa mea de mail: anca_ancutzy@yahoo.com

  Multumesc mult!!

  RăspundețiȘtergere
 87. Buna ziua, as avea o intrebare care sunt mai exact actele care trebuie legalizate? Din ce am inteles eu din metodologie avem nevoie de diploma de bacalaureat,cea de licenta si cea de modulul pedagogic? Daca am si diploma master insa trebuie legalizata si aia? Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   Știu că în ultimii ani nu s-a cerut diploma de bacalaureat. Doar cea de licență și de la modulul psihopedagogic. La licență, trebuie legalizată și foaia matricolă, nu numai diploma. Aceea are vreo 6 pagini și o să coste ceva... Cât despre cea de master, trebuie legalizată și pusă la dosar doar dacă aveți și modulul psihopedagogic II și vreți să predați și la liceu.

   Ștergere
 88. Perfect,multumesc din suflet.

  RăspundețiȘtergere
 89. BUNA ZIUA! V-AS RUGA MULT SA-MI TRIMITETI SI MIE PRIN E-MAIL CARTEA LUI ALICE BADESCU, GRAMATICA LIMBII ENGLEZE. ADRESA MEA DE E-MAIL ESTE: floarearosa@yahoo.com. VA MULTUMESC MULT.

  RăspundețiȘtergere
 90. BUNA! NU SUNT O EXPERTA LA CALCULATOARE SI NU AM REUSIT SA DESCARC UNELE CARTI. IMI PUTETI TRIMITE SI MIE, PRIN E-MAIL, VA ROG, MATERIALELE DISPONIBILE PENTRU TITULARIZARE ENGLEZA? ADRESA MEA ESTE floarearosa@yahoo.com. VA MULTUMESC MULT.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! V-am trimis toate cărțile pe care le am în calculator. O zi frumoasă! :)

   Ștergere
  2. MULTUMESC FOARTE MULT. MI-ATI FOST DE MARE AJUTOR.

   Ștergere
 91. Buna ziua, imi puteti trimite si mie cartile pt literatura si gramatica pt titularizare? Am terminat facultatea in 2007 si am cam pierdut firul. Pe ce ar trebui sa ma axez mai mult? Va multumesc din suflet!adresa mea este: lavilemud@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! V-am trimis pe mail toate cărțile pe care le am și care ar putea fi utile la examen. Sunt mai mult de literatură și metodică, de gramatică nu prea am. Mi-e greu să vă spun pe ce ar trebui să vă axați mai mult, mai ales de anul acesta, când s-a schimbat și structura subiectelor. În principiu, fiecare punct din bibliografie ar trebui parcurs. Cel mai bine, uitați-vă la modelul de subiect de anul acesta, să vedeți cam ce se cere și cum sunt formulate subiectele. Pe acela îl aveți?

   Ștergere
 92. Buna ziua! Va rog mult sa-mi trimiteti ""Gramatica limibii engleze" de A. Badescu si ceva de litareatura pe adresa de e-mai"l: erikaugron@yahoo.com. Va multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara! Nu pot trimite „Gramatica limbii engleze” pentru că nu o am în calculator, este doar online, pe scribd. V-am trimis însă ce am pentru literatură (două cărți de istoria literaturii și una de metodica literaturii).
   O seară frumoasă!

   Ștergere
 93. Doresc si eu materiale necesare pentru gradul II.Adresa mea de mail este:bolovanica@yahoo.co.uk.Va multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 94. Buna ziua! As dori si eu toate materialele necesare pentru examenul de titularizare, va rog. Este prima data cand dau acest examen! Adresa mea de mail este: dinescu_silvia@yahoo.com.

  Va multumesc!

  Multumim foarte mult pentru ajutorul pe care ni-l oferiti aici.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara! Mă bucur că vă este de folos! :) V-am trimis pe mail cărțile de aici.

   Ștergere
 95. Multumesc din suflet Ruxandra,mi-ai fost de mare ajutor! Esti una la un milion!!!eu dau vara asta gradul II si mi-am descarcat tot ce ai postat inafara de 'Gramatica limibii engleze" de A. Badescu, daca nu-i deranj prea mare pune-mi-o si mie pe mail(moniqua_maria@yahoo.com)
  am vazut ca la literatura sunt autori diferiti de la titularizare,ma gandeam sa caut operele pe net(plot, theme,symbols....) tu cum ma sfatuiesti? merci inca o data,D-zeu sa te rasplateasca!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cu multă plăcere! Mă bucur mult că ți-a fost de folos! :) Din păcate, nu pot trimite „Gramatica limbii engleze”, pentru că nu o am în calculator. De aceea probabil n-ai reușit nici tu să o descarci direct de aici. Este doar online, pe scribd. Și eu tot pe site am parcurs-o. Eu la literatură mai citisem din ele în facultate și m-am mai uitat și pe cursurile de atunci, dar unde n-am avut nicio idee, long live sparknotes.com ... :)) Tot așa, plot, theme, symbols etc... Știi site-ul? Ai intrat pe el?

   Ștergere
 96. As dori si eu, daca se poate, materialele necesare pentru examenul de titularizare, va rog frumos. Nu am mai sustinut acest examen. Adresa mea de mail este: andrei122007@yahoo.com.
  Va multumesc anticipat! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara! V-am trimis tot ce am în calculator! Cu multă plăcere!

   Ștergere
 97. Din fericire nu va fi nevoie pentru ca am fost saptamana asta la pregatire pentru gradul II si la Oradea nu se da si literatura ci doar metodica si gramatica(cum ai preda-o la clasa) si psihopedagogie exam.oral..multumesc mult oricum!

  RăspundețiȘtergere
 98. Buna Ruxandra
  As dori si eu, daca se poate, materialele pentru examenul de titularizare, va rog frumos. E al patrulea an cand dau acest examen si de fiecare data merg cu frica. La noi in judet nu se fac pregatiri pentru examen, nici macar sa ne explice subiectul.
  Adresa mea de mail este:pop.sonia04@gmail.com
  Va multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   V-am trimis toate materialele pe care le am. Din păcate, în general nu prea se fac pregătiri pentru titularizare... Pentru definitivat se organizează de obicei. Cu multă plăcere! :)

   Ștergere
 99. Buna Ruxandra!
  As dori si eu, daca se poate, toate materialele necesare examenului de titularizare. Sunt studenta in ultimul an si as vrea sa incerc anul urmator sa sustin acest examen.
  Incerc sa profit cat se poate de timpul liber si sa ma apuc de invatat.
  Adresa mea de email este ruxandraraica@yahoo.com
  Va multumesc!

  RăspundețiȘtergere
 100. Buna, Ruxandra! Am absolvit facultatea acum 12 ani, am lucrat cativa ani ca profesor, dupa care circumstantele au facut sa lucrez in alt domeniu. Ma gandesc sa ma inscriu anul viitor la concursul de titularizare si ma gandeam cat de greu imi va fi sa adun toate materialele necesare, cand...am gasit acest site care este mana cereasca pentru mine! Asa ca, te rog sa-mi trimiti si mie toate materialele, ca sa ma apuc de invatat, ca e mult..De asemenea, orice sfat mi-ar prinde bine.Adresa mea de mail este andreeanapau@yahoo.com. Multumesc mult de tot!

  RăspundețiȘtergere
 101. Buna! Vreau sa dau examenul de titularizare anul viitor. La capitolul gramatica peste tot vad ca e trecut Alice Bădescu, ”Gramatica limbii engleze”. Este cea mai buna varianta pentru titularizare la sectiunea gramatica? Ce-mi recomanzi in acest sens?

  RăspundețiȘtergere
 102. Un site foarte util si exact la timp! Multumesc! Astept raspunsul tau cu privire la gramatica :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc mult!
   Îmi cer scuze pentru răspunsul întârziat, am fost în concediu.
   Nu pot spune dacă este cea mai bună variantă, însă dacă apare atât de des în bibliografii, cred că ar trebui citită, măcar în eventualitatea în care vor apărea și la examen itemi din ea.
   Mie, ca să fiu sinceră, îmi plac gramaticile lui Quirk. Sunt destul de stufoase, însă acoperă orice ți-ai putea imagina cu privire la gramatică. Chiar de curând am găsit una și pe net. O voi încărca acum pe site.

   Ștergere
 103. Buna ! Felicitari pentru initiativa si altruism! Rar asa ceva printre profii de limba engleza! Am downloadat tot cu drag si spor, mai putin Alice Bădescu- „Gramatica limbii engleze” . Ma poti ajuta pe emial? tatiana.bejan@ymail.com
  Multumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună! Mulțumesc mult pentru aprecieri! :) Din păcate nu pot trimite cartea aceea pentru că nu o am în calculator. Link-ul de mai sus este către scribd.com, de aceea nu ai putut să o downloadezi. Poate fi citită doar online. :(

   Ștergere
 104. Buna seara
  Are cineva cartea asta scanata?: Adriana Vizental - Metodica predării limbii engleze. Strategies of Teaching and Testing English as a Foreign Language
  barbualinae@gmail.com
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
 105. Buna ziua, domnisoara Ruxandra !
  Toata lumea cere ceva...
  Indraznesc si eu sa te rog - cand ai mai mult timp liber - sa-mi recomanzi cartile necesare pregatirii examenului de Titularizare-2016.Am nevoie doar de titlurile acestora. Adresa mea de email este: ghiocacarmen@yahoo.com
  Iti multumesc !

  RăspundețiȘtergere
 106. Ma bucur ca existati si ca ii ajutati pe cei care bat la portile invatamantului! Imi puteti trimite pe mail cartile pt titularizare? In afara de Harmer, Sanders si Hadfield, eu nu am nimic. As dori sa dau examen la anul, incerc pt prima data, schimb domeniul de lucru si sper sa reusesc. Multumesc mult! Adresa de mail : contimn.14@gmail.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua!
   V-am trimis pe mail toate cărțile pe care le am. :) Spor și succes!
   O zi frumoasă!

   Ștergere
 107. Bună seara! Aș avea și eu nevoie de toate cărțile, în afară de cele de la secțiunea Psihopedagogie! Mulțumesc anticipat pentru efort și bunăvoință. diana.magdas@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 108. As avea nevoie si eu de toate cartile pentru titularizare.Adresa mea este nita.andra11@yahoo.com.Un an plin de realizari frumoase si felicitari pentru acest site.

  RăspundețiȘtergere
 109. Buna seara!

  Am lucrat acum multi ani in invatamant si ma gandesc sa revin anul acesta. Am rugamintea sa imi trimiteti si mie cartile pentru titularizare. Adresa mea este paul_ialina@yahoo.com.

  Multumesc frumos!

  RăspundețiȘtergere
 110. Buna Ruxandra!
  Permite-mi sa iti spun ca te admir pt acest site si felul in care il administrezi (raspunzi la mesaje). Ma bucur mult ca mai exista oameni atat de draguti si binevoitori in lumea asta :-) Te rog si eu tare mult, cand ai timp, sa ma ajuti cu niste materiale, carti, pt literatura....ma gandesc sa intru in invatamant la vara, si tare as avea nevoie de o mana de ajutor. Am descarcat cele pe care le-ai pus pe site, dar mai ai si altele? Ma intereseaza in mod special critica literara...
  Adresa mea: silviutzab@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna!
   Iti multumesc mult pentru aprecieri! :)
   Din pacate, toate cartile pe care le am sunt puse si pe site, dar daca voi mai gasi ceva nou, iti trimit imediat.
   O zi frumoasa!

   Ștergere
  2. ok, multumesc mult!
   zi faina si tie.

   Ștergere