expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Subiecte și bareme

Definitivat limba engleză 2016 - subiect 
Definitivat limba engleză 2016 - barem 
Titularizare limba engleză 2016 - subiect 
Titularizare limba engleză 2016 - barem 
Titularizare limba engleză 2015 - subiect 
Titularizare limba engleză 2015 - barem
Titularizare limba engleză 2015 - model subiect 
Titularizare limba engleză 2015 - model barem
Definitivat limba engleză 2014 - subiect
Definitivat limba engleză 2014 - barem
Titularizare limba engleză 2014 - subiect
Titularizare limba engleză 2014 - barem
Definitivat limba engleză 2013 - subiect
Definitivat limba engleză 2013 - barem
Titularizare limba engleză 2013 - subiect
Titularizare limba engleză 2013 - barem
Definitivat limba engleză 2012- - subiect
Definitivat limba engleză 2012 - barem
Titularizare limba engleză 2012 - subiect
Titularizare limba engleză 2012 - barem 
Gradul II limba engleză 2013 - subiect Sibiu
Gradul II limba engleză 2013 - subiect Galați

31 de comentarii :

 1. Este posibil sa ne oferiti si o rezolvare pentru ultimul punct din subiectele de la titularizare? Ne ar ajuta foarte mult pe noi, cei care dam pentru prima oara acest examen.."Devise a proficiency test...."  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Voi încerca să adaug cât de curând o rezolvare pentru ultimul subiect.

   Ștergere
  2. As dori sa vin si eu cu rugamintea, daca se poate, sa ne dati un exemplu de rezolvare al subiectelor, pentru cei care dam prima data si nu stim cum sa abordam subiectele...mai ales ca nu mai e mult timp pana la examen.
   Va multumesc!

   Ștergere
  3. Buna ziua tuturor!
   Am o cvasi-obsesie: ma uit pe subiectul de titularizare din 2013 si cred ca am mai vazut undeva cele 4 fraze conditionale de la Subiectul I, C. a. "Identify the teaching points ..." Am cautat in cele 2 carti de Scrivener precum si in Harmer dar nu le-am gasit. Stie careva daca sunt din vreo carte sau o iau eu usor razna?
   Va multumesc si spor la invatat!

   Ștergere
  4. Buna ziua,
   referitor la intrebarea dumeavoastra, teaching points= aims si target langauge items = tasks

   Ștergere
  5. Buna seara,
   Buna seara,
   Are cineva mai exact raspunsul la intrebarea pusa mai sus de D-l Marius Velica referitor la Subiectul I. C. A. "Identify the teaching ... ? Ma confrunt si eu cu aceasta situatie si nu stiu de unde sa ma documentez.
   Va multumesc!

   Ștergere
  6. Buna ziua, nu mai reusesc sa gasesc bibliografia pentru examenul de titularizare la limba engleza. Puteti sa mi-o trimiteti pe mail, va rog?
   Adresa mea de e-mail este:gavrilamad@yahoo.com. Multumesc

   Ștergere
 2. Exista posibilitatea sa avem subiect de literatura si gramatica la examenul de titularizare?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună seara! O vagă posibilitate există întotdeauna în sistemul nostru, indiferent de ce scrie în Metodologie. Conform acesteia, însă, subiectele vor fi structurate la fel ca anul trecut: „Concursul pentru ocuparea posturilor didactice (...) constă în probă scrisă din DIDACTICA SPECIALITĂȚII.” (Metodologie 2014-2015, pagina 30) Prin urmare, metodică, metodică, metodică. :)

   Ștergere
 3. Buna seara,e prima data cand dau definitivatul si as vrea sa stiu daca mi-ati putea spune ce ar trebui sa scriu la primul subiect de la definitivat, cel referitor la ''contextualize the text from a historical and cultural point of view'' - W.Golding - The lord of the flies.Multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună ziua! În general, la acest subiect trebuie menționate curentul căreia îi aparține textul și evenimentele istorice/politice/culturale marcante ale epocii.
   Din punctul meu de vedere, punctele care trebuie menționate și urmărite în rezolvarea subiectului (pentru Golding), într-o prezentare schematică, sunt:
   Historical: post-war events: the beginning of the Cold War, the Vietnam War, the assasinations of John F. Kennedy & Martin Luther King (the bombing of Dresden - nu trebuie menționat neapărat pentru Golding, dar este relevant dacă subiectul ar fi din Kurt Vonnegut)
   Cultural: - Postmodernism (post-World War II era, reaction against Modernism in the wake of the Second World War)
   Characteristics: - disrespect for human rights
   - emphasis on chance as a fundamental condition of the human being

   Ștergere
  2. :))) curentul *cărUia. sorry.

   Ștergere
 4. Buna seara!Din cele doua carti: Scrivener si Harmer,pe ce ar trebui sa ne axam mai mult,mai exact pe ce capitole din cele doua carti?
  Pentru ca mi se pare foarte mult sa inveti peste 400 si...de pagini!
  Daca ati putea sa'mi enumerati principalele capitole care ar trebui invatate!!
  O seara buna Dna.Ruxandra!

  RăspundețiȘtergere
 5. la gradul 2 nu se da tot din metodica la proba scrisa?

  RăspundețiȘtergere
 6. subiectele de la titularizare 2014 sunt oare din scrivener sau harmer?

  RăspundețiȘtergere
 7. La subiectul de literatura Discuss the relevance of the text... ce ar trebui scris?

  RăspundețiȘtergere
 8. Buna ziua, anul acesta sustin ex de definitivat si am o mare rugaminte:daca s-ar putea sa ne oferiti o rezolvare pt subiectul al II-lea- partea c ( Devise a learning activity in which you teach students how to write a narrative paragraph). Mi-ar fi de mare folos daca s-ar putea! Multumesc anticipat!

  RăspundețiȘtergere
 9. cand o sa apara modelul pentru anul acesta?

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna ziua
  Anul acesta as vrea sa incerc pentru prima oara sa dau examenul de titularizare, dar inca nu sunt lamurita in ceea ce priveste proba orala/practica. Ar putea cineva sa-mi spuna in ce consta aceasta proba. Multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 11. Bună seara!
  Proba practică va consta într-o inspecție la clasă, la o singură oră. După depunerea dosarelor se va afișa o listă cu școala, data, ora și clasa la care va trebui să meargă fiecare candidat pentru a susține inspcția.

  RăspundețiȘtergere
 12. Buna seara!
  Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns....prin "nota titularizabila" de 7, se intelege nota de la examenul scris sau media dintre acel examen si inspectie? Rog ajutor:-)

  RăspundețiȘtergere
 13. Buna Ziua,D-na Ruxandra.Eu am absolvit facultatea de limbi straine acum 15 ani.M-ar interesa ca in aceasta vara sa particip la titularizare pt engleza.Stiti cumva daca modulul psihopedagogic pe care l-am facut mai este valabil?
  Si daca ati putea, va rog din suflet trimiteti-mi si mie pe mail ce carti considerati vitale din care as putea invata.A trecut atata timp si nici cursuri de literatura nu mai am..absolut nimic de pe care as putea invata.Daca m-ati putea ajuta, v-as fi foarte recunoscatoare.Adresa mea este myhamyha2016@yahoo.com.

  RăspundețiȘtergere
 14. Buna ziua, ati putea sa ne oferiti cateva informatii despre exercitiu de la punctul b, subiectul III? (Devise three exercises based on three types of ‘indirect’ items five items per each exercise designed to measure students’ ability to express purpose.) Va multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 15. Linkul de la Definitivat limba engleză 2016 - barem nu este cel corect

  RăspundețiȘtergere
 16. Buna ziua,
  Sunt din Brasov, am sustinut proba orala, dar nu stiu locul si ora probei scrise. Stiu ca este pe 12, dar nu gasesc nicaieri locul si ora.
  Mumtumesc!

  RăspundețiȘtergere
 17. Bună seara, d-na Ruxandra, mulțumim pentru ajutorul acordat.Sunteti amabilă să-mi trimiteți cartea Gramatica limbii engleze A.Badescu? Adresa de email : ioana.honceriu@yahoo.com Va multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere