expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

vineri, 25 iulie 2014

Grafic - Ședințe publice

Graficul desfășurării ședințelor publice de repartizare - Etapele I și II (31 iulie-4 august 2014).
Grafic - Ședințe publice

28 de comentarii :

  1. Buna seara. Am luat examenul de titularizare, iar acum astept ziua de 31 iulie pentru repartizare. Este prima data cand dau acest examen si nu stiu la ce sa ma astept de la aceasta repartizare. Mai e nevoie de vreun act (in afara de buletin, bineinteles)? Mai trebuie completata vreo cerere? Mai este ceva ce ar trebui sa stim in legatura cu aceasta etapa? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu știu exact cu ce să încep și unde să termin, fără o întrebare specifică, dar voi încerca. :) Pe 31 iulie este prima etapă a repartizării, pentru posturile libere pe perioadă nedereminată, cele pe care te poți titulariza. Pentru ele, trebuie să ai media minimum 7. Prima repartiție merge destul de repede, pentru că sunt puține posturi libere, titularizabile și, în general, le iau cei cu mediile peste 8,50-9. Restul se vor prezenta pe 4 august, la vestita repartiție a tuturor suplinitorilor, unde se dau posturile pe perioadă determinată, cele pe care nu te poți titulariza (aparțin altcuiva care este, spre exemplu, în concediu postnatal / detașat la CCD / director, plecat din țară etc.), Acolo începe nebunia cea mai mare. Chiar dacă o disciplină e programată la o anumită oră, se întârzie cu cel puțin 2 ore. Când am fost eu însămi la repartiție, cred că am stat 8 ore pe la Inspectorat. Se vor striga mediile în ordine descrescătoare. Când îți vine rândul, mergi în față și îți alegi din listă ce post vrei. Nu trebuie să fie neapărat normă întreagă la o singură școală. Poți să îți iei 10 ore la una și 8 la alta. Decât să iei normă întreagă la capătul orașului și iarna să faci 2 ore pe drum, mai bine îți iei 2 școli bune și frumoase din centru sau aproape de casă. :) Cum crezi tu că e mai bine. Nu trebuie completată o cerere. Trebuie să dai buletinul și trebuie să semnezi că ai luat acel post. Ei îți vor da o adeverință și cu ea te vei prezenta la școală, pe 1 septembrie. Aderevințele sunt valabile doar până la eliberarea deciziilor. Asta se va întâmpla pe la jumătatea lui septembrie probabil. Cam atât! Succes! Dacă mai ai vreo întrebare, I'm here. :)

      Ștergere
    2. Iti multumesc frumos pentru raspuns. Ai punctat exact chestiunile care ma macinau de ceva vreme. O seara placuta!

      Ștergere
  2. Eu nu am inteles...noi trebuie sa fim prezenti acolo la aceste repartizari? Am crezut ca ne repartizeaza ei nu depinde de noi...La mine in judet nu exista posturi la limba engleza pe perioada nedeterminata, toate sunt pe perioada determinata. Are vreun rost sa merg acolo pe 31 iulie?(am media peste 7). Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, trebuie să fiţi prezenţi. Repartizarea nu este automată, vă alegeţi dumneavoastră postul dintr-o listă. Mergeţi neapărat.

      Ștergere
    2. Multumesc, am inteles, trebuie sa fiu prezenta.
      Dar maine nu se face repartizarea pentru posturile pe perioada nedeterminata? Sau se repartizeaza candidatii cu media peste 7 indiferent de tipul postului disponibil (perioada nedeterminata/determinata)? La noi sunt disponibile doar posturi pe perioada determinata. Asta inseamna suplinitori chiar daca sunt note de 9 ?

      Ștergere
    3. A, deci aveţi doar posturi pentru suplinitori. Scuze, înţelesesem eu greşit. Da, mergeţi atunci pe 4-5 august, când este repartizarea pentru suplinitori. Mâine şi poimâine, într-adevăr, sunt posturile titularizabile. Şi dacă spuneţi că nu există niciunul...

      Ștergere
    4. Da, din pacate asa e. Sunt multe posturi dar toate sunt pe perioada determinata. S-au publicat in sfarsit graficele de la noi si limba engleza era programata doar pe data de 4. Disciplina limba si comunicare nu include limba engleza, e aparte,nu?

      Ștergere
  3. Buna ziua! Anul acesta am sustinut pentru prima data examenul de titularizare dar din pacate am obtinut o nota mai mica de 5.Exista vreo posibilitate sa predau ca suplinitor necalificat din toamna, in cazul in care mai raman posturi neocupate? Care este procedura exacta, se sustine un nou examen sau trebuie sa depun un nou dosar? Exista vreo posibilitate sa imi maresc nota?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua! Din păcate, nu vă puteți mări nota decât la examenul de anul viitor, dacă îl susțineți din nou. Dar da, puteți preda ca personal necalificat, în cazul în care vor rămâne posturi. Deocamdată șansele sunt destul de mici. La etapele de repartiție de săptămâna viitoare, dacă este corectă numărătoarea mea, vor fi mai mulți candidați decât posturi. Însă mai apar destule posturi și în septembrie. Mergeți la Inspectorat și întrebați. Nu e cazul să mai susțineți încă un examen. Vă recomand, în cazul în care nu veți găsi un post prin inspectorat, să vă uitați și pe site-urile de joburi. Am observat de multe ori că acolo postează anunțuri diverse școli particulare, iar pe multe dintre ele nici nu le interesează dacă ați susținut titularizarea sau nu. :)

      Ștergere
    2. Experiență în predare aveți? Tot așa, ca personal necalificat?

      Ștergere
    3. Nu, nu am experienta in predare.Am absolvit facultatea vara aceasta.In concluzie,ar trebui sa merg la Inspectorat in luna septembrie? Multumesc mult pentru lamuriri.

      Ștergere
    4. Mergeți mai devreme. Să vă aibă în vedere și să vă explice exact ce tip de cerere trebuie să completați, când trebuie depusă etc. Uitați-vă și pe calendarul examenului de titularizare, să nu nimeriți într-o zi de repartiții, când tot personalul are treabă și aveți mult de așteptat.
      Nu aveți pentru ce!

      Ștergere
    5. Imi cer scuze daca deranjez cu o alta intrebare..Care este salariul pe care il ia in mana un profesor suplinitor necalificat?
      Multumesc.

      Ștergere
    6. Bună seara! Nu deranjați deloc, însă nu știu să vă răspund la această întrebare. Salariul unui profesor debutant, fără dirigenție sau alte sporuri, este în jur de 850 RON, în mână. Pentru profesorii necalificați ar trebui să fie mai puțin, dar nu cunosc suma exactă.

      Ștergere
  4. Buna,
    Revin cu o intrebare. La sedinta publica au voie sa intre si alte persoane in afara de candidati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! :). Am fost si am luat un post intreg si mi s-a dat o adeverinta(cred) pe care scrie Inspectoratul Scolar al Judetului Neamt. Mai trebuie sa merg undeva cu ea? Sau merg doar pe 1 septembrie la scoala respectiva? (particip pentru prima data si nu stiu demersurile, scuze ca revin cu atatea intrebari. ^-^,multumesc! )

      Ștergere
    2. Nu e nicio problemă, doar ăsta este și scopul acestui blog. :) Nu trebuie să mergeți în altă parte cu ea, doar la școală, pe 1 septembrie. Dar puteți trece pe la școală și mai devreme. Directorii sunt curioși, de obicei, să vadă cine a luat postul. :) Deci puteți face o scurtă vizită de recunoaștere. :) Iar apoi mergeți de la 1 septembrie, când începe anul școlar pentru profesori. Adeverința pe care ați primit-o va fi înlocuită pe la jumătatea lunii septembrie de decizia finală. Va trebui să mai faceți atunci un drum la Inspectorat și să duceți apoi decizia la școală.

      Ștergere
    3. Am inteles,multumesc mult pentru sfat! :). Persoana care a avut postul inaintea mea fusese propusa pentru continuitate dar eu avand medie mai mare am putut lua postul. E posibil sa am probleme si sa fiu intampinata cu raceala din acest motiv? :(

      Ștergere
    4. Nu aveţi pentru ce! Din păcate, este posibil orice. Dar nu porniţi cu gândul ăsta. Până la urmă, directorii şi candidatul propus pentru continuitate ştiau dinainte că s-ar putea să nu ia postul. Cunosc şi eu un caz asemănător, de anul trecut. În primele câteva săptămâni, cel care a luat postul nu se simţea chiar ca la el acasă. :) Dar s-au obişnuit, s-au împrietenit şi acum nu mai vor pe altcineva. :) Nu vă faceţi griji! Oricum, orice director îşi doreşte în şcoala sa un personal cât mai bine pregătit. Şi dumnevoastră, evident, aţi fost mai bine pregătită.

      Ștergere
    5. Multumesc de incurajare! :). Sper sa fie bine si in cazul meu si sper ca persoana respectiva a fost propusa doar pentru ca locuia aproape de satul unde se afla scoala. :))

      Ștergere
  5. Unde se tine sedinta publica din Calarasi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta am găsit pe site-ul Inspectoratului Județean Călărași, http://www.isj.cl.edu.ro/ :
      ”Repartizarea pe posturi se face in sedinta publica la ISJ Călăraș i, in data 31 iulie 2014 pentru candidatii care au obtinut cu note peste 7, in limita posturilor publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, si in data de 4 august 2014 pentru candidatii care au obtinut note peste 5.”

      Ștergere
  6. M-am panicat putin. Desi am auzit pe aici vehiculandu-se data de 4, adica azi, ca fiind ziua cand se repatizeaza suplinitorii, in grafic este trecuta data de 5.08.2014. sper ca nu am ratat repartizarea din cauza unei prostii. Eu aspir la un post de limba engleza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteți din București, nu? Ședința este mâine, da. Într-adevăr, în calendarul examenului de titularizare sunt trecute datele de 4 și 5 august pentru repartiție. Unele dintre ele au fost azi, dar pentru dumnevoastră sunt mâine. Din ce am văzut eu în program, engleza începe la 11.

      Ștergere
  7. Buna seara. Am o nelamurire referitoare la urmatoarea sedinta publica din 28 aug.

    Am participat anul acesta pentru prima data la examenul de titularizare, insa nu am ales niciun post in sedinta publica din 4 aug.

    Din cate am inteles din graficul publicat pe site-ul inspectoratului, mai exista inca o sedinta publica, pentru care s-a afisat ieri o lista actualizata a posturilor vacante. Cum m-ar interesa un anume post de pe acea lista, vreau sa va intreb, daca imi puteti raspunde, in ce ordine se intra in sedinta publica ( de exemplu, candidatii 2014, apoi cei din 2013, si 2012), si unde anume in aceasta ordine se includ cei pentru detasare in interesul invatamantului.
    Este posibil ca postul afisat pe lista de ieri sa se 'evapore' pana la sedinta din 28 aug?
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere